تحولات منطقه

جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش با بررسی استیضاح وزیر اقتصاد آغاز شد.

وزیر اقتصاد با رأی نمایندگان برکنار شد/حضور جمعی از اعضای دولت در جلسه استیضاح کرباسیان
زمان مطالعه: ۳۴ دقیقه

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین،  نمایندگان امروز (یکشنبه 4 شهریور) دقایقی قبل بررسی طرح استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی را آغاز کردند.

گفتنی است علی اصغر یوسف نژاد عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی پس از تشریح شرایط جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در جلسه علنی مجلس، اسامی نمایندگانی که قرار است درباره طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی به ایراد نطق بپردازند را به شرح زیر قرائت کرد.

حسینعلی حاجی دلیگانی، سید هادی بهادری، هدایت الله خادمی، طیبه سیاوشی، عباس پاپی زاده، حسن نوروزی، صدیف بدری، شادمهر کاظم زاده، مجید کیانپور، علی ساری، سید قاسم جاسمی، مهرداد بائوج لاهوتی و الیاس حضرتی.

صالحی، ابتکار، آذری جهرمی و ستاری در صحن علنی

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، علاوه بر وزیر امور اقتصادی و دارایی، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در صحن حضور دارند.

جهانگیری و واعظی وارد صحن علنی شدند

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور دقایقی قبل وارد صحن علنی مجلس شدند.

استیضاح کنندگان در حال ایراد نطق هستند

گفتنی است تاکنون حسینعلی حاجی دلیگانی، هادی بهادری، هدایت الله خادمی، جلیل رحیمی جهان آبادی، عباس پاپی‌زاده، حسن نوروزی، صدیف بدری، شادمهر کاظم زاده و مجید کیانپور به ایراد دلایل خود برای استیضاح کرباسیان پرداختند.

حاجی دلیگانی: رکود تورمی کمر تولیدکنندگان، کسبه و بازاریان را شکسته است

حسینعلی حاجی دلیگانی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی خطاب به وی گفت: یک سال از زمان رأی اعتماد مجلس به شما و ارائه برنامه کاری شما با شعار آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت براساس ماده 206 آیین نامه داخلی گذشته است، اما در این یکسال چه بر سر اقتصاد و معیشت مردم آمد؟

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: وضعیت زندگی کارگران، کشاورزان، معلمان، رانندگان در یک سال وزارت شما چگونه بود؟ امروز باید از کدام مشکل اقتصادی صحبت کرد ؛ از گرانی افسارگسیخته و بی حساب و کتاب در حوزه مواد غذایی و خوراکی مردم، مسکن، اجاره بها، خودرو، ارز، عدم شفافیت در اقتصاد یا خروج سرمایه های هزاران میلیاردی؟ از کدام باید صحبت کرد؟

وی با بیان اینکه رکود تورمی کمر تولیدکننده، کسبه و بازاریان را شکسته است، تصریح کرد: آقای وزیر؛ یادتان هست در سال گذشته در برنامه ای که به مجلس ارائه دادید مهار تورم افسارگسیخته را از دستاوردهای دولت یازدهم دانستید و بیان کردید رشد منفی اقتصاد در این دولت مثبت شده است و مهار تورم در کنار احیای رشد اقتصادی سبب التهاب زدایی از اقتصاد شده و دیگر شاهد نوسانات شدید در بازار کالا، خدمات و ارز نیستیم؟

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در سال گذشته به زعم گفته های وزیر اقتصاد ثبات و آرامش نسبی در اقتصاد حاکم شده بود، تورم افسارگسیخته که برخی زمان ها از مرز 40 درصد عبور می کرد، پس از 26 سال در سال 95 تک رقمی شده بود؛ براساس آمار ارائه شده توسط آقای کرباسیان تورم گروه‌های خوراکی و آشامیدنی‌ها از 41.7 درصد در سال 92 به 8.2 درصد در سال 95 رسیده است و با توجه به اهمیت این گروه در سبد هزینه خانوار وضعیت معیشتی دهک های پایین درآمدی در سال های اخیر و پیش از وزارت شما در دولت یازدهم بهبود پیدا کرده است.

بهادری: لباس اقتصاد به تن کرباسیان نمی آید

سید هادی بهادری در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد خطاب به رئیس جمهور گفت: شان وزارت اقتصاد در کابینه به هماهنگ کننده چند اداره تقلیل پیدا کرد، انتظار داشتیم یک اقتصاددان در راس وزارت اقتصاد باشد اما متاسفانه به بحث تخصص در اقتصاد توجه نشده است، این در حالی است که هرجا از افراد متخصص استفاده نشده آسیب دیدیم.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به اندازه فوتبال برای اقتصاد ارزش قائل نشدیم، افزود: در فوتبال به دلیل نبود مربی خوب از خارج کشور به دنبال متخصص می گردیم اما در اقتصاد این موضوع مورد بی توجهی واقع شده است.

وی خطاب به رئیس جمهور با انتقاد از اینکه با وصله و پینه کابینه درست نمی شود، ادامه داد: وزارت اقتصاد توان هماهنگی تیم اقتصادی دولت را ندارد؛ اقتصاد کشور تئوری ندارد و وزیر اقتصاد نمی تواند تئوری پردازی و سیاست های اقتصادی دولت را تبیین کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به کرباسیان گفت: شما چرا وقتی خودتان بر این باور بودید که اقتصاد کلان نمی‌دانید پیشنهاد تصدی وزارت را قبول کردید؟ چرا در اردیبهشت ماه استعفاء ندادید؟ چرا حتی یک عذرخواهی از ملت نکردید؟ آیا نمی دانید مردم در چه فشار اقتصادی هستند.

بهادری با تاکید بر اینکه مهم ترین مسئله امروز مردم گرانی و بیکاری است، خطاب به وزیر افزود: آیا می دانید ریشه بیکاری و گرانی در وزارتخانه شماست؟ می دانید اگر می توانستید این دارایی ها و نقدینگی کلان کشور را درست هدایت کنید گرانی ها اتفاق نمی افتاد، آیا می دانید واحدهای تولیدی و اصناف و بازار یا توسط بانک ها گرفتار شدند یا توسط اداره دارایی و مالیاتی، آیا می دانید بانک ها با تحمیل عقود یک جامعه فقط در سود تولیدی ها شریک هستند و در ضرر آن ها را به سمت ممنوع الخروجی، زندان و مصادره اموال هدایت می کنند، آیا می دانید چه بروکراسی هایی در بانک های شما حاکم است؟

وی ادامه داد: آیا می دانید برای یک تولیدی یک یا دو سال طول می کشد سرمایه در گردش داده شود؟ آیا می دانید هنوز بند و تبصره 16 بودجه 97 که براساس آن جرائم تاخیرکنندگان بخشیده می شود هنوز بعد از گذشت 5 ماه با فرصت 6 ماهه اجرا نشده است؟ آیا می دانید گمرک شما باعث شده تلمباری از محصولات کشور ما در گمرکات خراب شود. متاسفانه کسانی 3 هزار سکه خریدند و مالیات نمی دهند اما بقال سرکوچه باید مالیات پرداخت کند، آیا می دانید چه درصدی از تولیدکنندگان در زندان هستند، آیا می دانید کسی که سال ها برای واحد تولیدی خود زحمت کشیده، واحدش مصادره شده است؟ آیا می دانید عدالت مالیاتی وجود ندارد.

بهادری خطاب به کرباسیان با بیان اینکه شما انسان خوش برخورد و خوش منشی هستید اما لباس وزارت اقتصاد به تنتان نمی آید، یادآور شد: شما نه توان هماهنگی تیم اقتصادی را دارید و نه سیاستگذاری اقتصادی را می دانید، شما می توانید مدیر اقتصادی خوبی باشید اما نمی توانید وزیر اقتصاد خوبی باشید.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: هنوز تحریم ها شروع نشده و با این وضعیت بحرانی مواجه هستیم باید برای شرایط سخت تر و اقتصاد مقاومتی آماده شویم؛ از نمایندگان تقاضا دارم با رأی به استیضاح فرصت دهیم از نخبگان اقتصادی و متخصصان برای مدیریت این وزارتخانه مهم استفاده شود.

خادمی: کرباسیان برنامه ای برای ساماندهی مشکلات اقتصادی ندارد

هدایت الله خادمی در موافقت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: امیدواریم امروز بتوانیم از زبان مردم شریف ایران سخن بگوییم؛ سخن از پدران شرمنده، سخن از جوانان بیکار، سخن از تبعیض، سخن از رانت، سخن از فساد و سخن از سوء مدیریت؛ بنابراین مخاطب تمام این سخنان شما نمایندگان ملت هستید.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با ذکر چند سوال تصریح کرد: آیا وضعیت اقتصادی مردم را نمی‌بینیم؟ آیا صدای مستمندان و مستضعفان را نمی شنویم؟ مگر ما در میان مردم نیستیم و کنار اقشار جامعه زندگی نمی کنیم؟ چگونه است که در این اوضاع بد اقتصادی زندگی توده مردم تحت فشار و دشوار تر شده ولی برای برخی بهتر و شیرین تر شده است؟ چه کسی پاسخگوی تمام این سوالات است؟

وی ادامه است: درست است که پاسخگوی تمام این سوالات و مشکلات شخص رئیس جمهور است اما وزیری که از بانک ها تا بیمه ها، از گمرکات تا وضع مالیات، از مناطق آزاد تا غیره در مجموعه مدیریت خود دارد،اگر از ایشان نپرسیم پس از چه کسی باید پرسید؟

عضو کمیسیون انرژی در مجلس دهم تصریح کرد: جناب آقای کرباسیان! یکی از ده ها وظیفه وزارت اقتصاد و دارایی تنظیم سیاست های اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در اجرای آنها است که متاسفانه هیچ کدام انجام نمی شود.

وی افزود:متاسفانه ایشان در یک سال گذشته هیچ استراتژی برای پیشبرد اقتصاد کشور نداشتند و برنامه ای برای اداره امور اجرایی و مدیریتی وزارتخانه و سازمان های تابعه خود ارائه ندادند. انتصابات بسیار ضعیف، امکان اداره مجموعه مهم وزارت اقتصاد و امور دارایی را با مشکل روبرو کرده است و نفس این وزارتخانه را گرفته است.

خادمی بیان کرد: نبود دانش و انگیزه، ناهمگونی مدیریتی، اراده جزیره ای و ملوک الطوایفی وزارت اقتصاد و امور دارایی و سازمان های تابعه را دچار مشکل کرد که آثار آن را می توان در وضعیت اقتصادی و ارزی کشور مشاهده نمود.

رحیمی جهان آبادی: فساد در گمرک یکی از دلایل اصلی استیضاح وزیر اقتصاد

جلیل رحیمی جهان آبادی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: به عنوان یک اصلاح طلب، حامی دولت و حامی آقای روحانی و فردی که از دولت تدبیر و امید حمایت می کند، اینجا ایستاده ام. من فردی هستم که همچنان دولت را حمایت کرده و دولت تدبیر و امید را شایسته خدمت به مردم می دانم، اما خواهان استیضاح وزیر اقتصاد هستم، البته معتقدم نه آقای کرباسیان مقصر است، نه ترامپ و نه آقای روحانی و نه هیچ فرد دیگری؛ مقصر ما هستیم که پشت این دیوارهای سیمانی صدای زجه مردم و ملت ایران را نمی شنویم.

نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما مقصریم که به جای شنیدن صدای درد و رنج مردم، چشم و گوش بسته از برخی وزرای دولت حمایت می کنیم. ما مقصریم که توجیهات غیرمنطقی و غیرعقلانی وزارت اقتصاد را در مواردی همچون ناکارآمدی، ضعف مدیریتی، فساد در گمرک و ناتوانی در مدیریت بازار ارز هر روز می شنویم اما همچنان با توجیهات غیرمنطقی اقدامات آنها را تایید می کنیم.

وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد ناتوان در مدیریت اقتصادی است، افزود: آقای کرباسیان نه مدیری است که اقتصاد کلان بداند و نه مدیری است که کشور را مطابق با اقتصاد کلان اداره کند و نه حتی مدیری که بتواند بر زیرمجموعه خود تسلط و مدیریت داشته باشد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه 40 نفر از نمایندگان مجلس استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کرده اند، ادامه داد: فساد در گمرک، اصلی ترین دلیل این استیضاح است. باید پرسید مقصر فساد در سامانه گمرکی چه کسی است؟ بارها به آقای عسگری و آقای کرباسیان در جایگاه رئیس فراکسیون مرزنشینان موضوع و مشکلات را مطرح کردم و گفتم که شرکت های مرزی در فشار شدید اقتصادی به سر می برند و مشکلات گمرکی مردم را زمین گیر کرده است، اما نه تلاشی برای تغییر شرایط در گمرک دیده می شود و نه در وزارت اقتصاد و البته امیدی هم برای بهبود اوضاع وجود ندارد.

رحیمی جهان آبادی مطرح کرد: معتقدم یا وزیری را نباید برای استیضاح به مجلس کشاند یا اگر به مجلس آمد، بدون نگاه جناحی، سیاسی و حب و بغض نسبت به دولت از حقوق ملت دفاع کنیم، زیرا مردم در زیر فشار اقتصادی در حال خرد شدن هستند.

پاپی زاده: سیاست‌های پولی وزیر اقتصاد موجب کاهش ثروت عمومی و کاهش بی سابقه ارزش پول ملی شد

عباس پاپی زاده در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار داشت: همکاران گرامی برنامه اقتصادی اعلامی دولت اقتصاد اجتماعی و مردم محور بود در حالی که عملکرد  واقعی دولت کاملا برخلاف برنامه اعلامی است، به طوری که سیاست های پولی و مالی دولت و وزیر اقتصاد موجب کاهش ثروت عمومی، کاهش بی سابقه ارزش پول ملی و دارایی های مردم، کاهش تولید، افزایش بیکاری تورم و افزایش رکود بی سابقه شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: با وجود تصویب قانون بهبود محیط کسب و کار توسط مجلس، دولت به جای جهت گیری نقدینگی به سوی تولید، آن را به سمت پیش فروش سکه و ارز و التهاب آفرینی در بازار سوق داد و همین تصمیم اشتباه دولت موجب شد عده ای معدود به قیمت ویرانی اقتصاد کشور به ثروت های نجومی باد آورده دست پیدا کنند.

نماینده مردم دزفول در مجلس دهم شورای اسلامی گفت: کانون  زلزله اقتصادی اخیر سیاست های پولی و مالی دولت بوده است، افزایش 3.3 دهم برابری نقدینگی، افزایش دو برابری پایه پولی کشور، شکستن رکود، افزایش چندین برابری بدهی دولت به بانک مرکزی و استقراض مداوم از اتفاقات ناگوار اقتصادی سال های اخیر است.

وی بیان داشت: کدام یک از تغییرات چندین برابری وخانمان سوز شاخص های اقتصادی ذکر شده ناشی از تحریم ها بوده است، متاسفانه ناکارآمدی و بی برنامگی متولیان اقتصادی در سایه و تاریکی تحریم ها پنهان می شود، در حالی که می دانیم خسارت اقتصادی وارد شده به مردم به خصوص محرومین، کارمندان، کارگران و کشاورزان تماما ناشی از تصمیمات اقتصادی دولت است.

این نماینده مجلس دهم عنوان کرد: این اقدامات اشتباه باعث ایجاد شرایط غبار آلود و مسموم در فضای اقتصادی کشور شده است تا افراد رانت خوار و فرصت طلب از اشتباهات مهلک تیم اقتصادی جهت غارت اموال  و دارایی های مردم استفاده کند به طوری که افراد خاص یک شبه به ثروت نجومی دست پیدا می کند اما میلیون ها نفر ازآحاد مردم ایران به خاک سیاه نشسته اند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دهم افزود: جناب آقای کرباسیان، بی ثباتی در سیاست های مالی و پولی شما و تیم اقتصادی دولت موجب شده  شاخص درجه اعتبار بانک مرکزی کاهش بی سابقه و تاریخی داشته باشد که علاوه بر ایجاد بی‌اعتمادی موجب عدم اطمینان مردم و بنگاه های اقتصادی شده است.

پاپی زاده در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد گفت: چرا وزرات اقتصاد، بانک مرکزی را با تصمیم ناصحیح خود بانک های غیردولتی به مسابقه افزایش نرخ سود ترغیب کرد که در نهایت باعث رشد بی سابقه نقدینگی به حدود هزار و 600هزار میلیارد تومان رسید و سونامی نقدینگی حوزه مختلف اقتصاد را یکی پس از دیگری نابود کرد.

وی خطاب به وزیر ادامه داد: انحراف مسیر توسعه کشور از اقتصاد تولید محور به اقتصاد رانت محور، تضعیف بخش خصوصی مولد، غیر مردمی شدن اقتصاد و تشدید رکورد، کاهش سطح درآمد و معشیت مردم به خصوص جامعه زحمت کش کارگران، کشاورزان و معلمان، کاهش بی سابقه ارزش پول ملی و تسلط به چیرگی سه ضلعی اقتصادی نامولد سفته بازی، دلالی، ربا خواری بر اقتصاد ایران حاصل وزارت جنابعالی است.

این نماینده مجلس عنوان کرد: نه تنها رویکرد علمی  در تصمیمات دولت وجود ندارد، بلکه پایداری و هماهنگی سیاست های اقتصادی در دولت از جمله در وزارت اقتصاد وجود ندارد، متاسفانه دولت از همان ابتدا نیز به توصیه های مکرر متخصصان کارشناسان اقتصادی کشور بی توجه بود، همه می دانیم برآیند سیاست های وزارت اقتصاد در مسیر اولویت های کشور نیست، عملکرد اقتصادی دولت در جهت بهبود معشیت و رفاه و محرومان و گسترش فعالیت و فرصت های شغلی نیست.

پاپی زاده بیان داشت: متاسفانه در دوران وزارت کرباسیان، برای اجرایی شدن مهمترین دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر بهبود وضعیت معشیت مردم و رفع بیکاری با تکیه بر توان و ظرفیت داخلی در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی هیچ اقدام عملی صورت نگرفت، وزیر اقتصاد مردم انتظار داشتند در جهت امنیت اقتصادی و دفاع از حقوق مردم و برخورد قاطع با اخلال گران اقتصادی و بازگشت ثروت های نجومی نامشروع ناشی از نوسانات ارز، سکه و واردات به نفع مردم و قشر کم درآمد جامعه گام بردارید ولی متاسفانه تیم اقتصادی دولت اسناد مالی و بازرگانی خرید و فروش  واردات کالا، خودروهای خارجی و نهادهای کشاورزی که به ارز دولتی دست یافته بودند را در اختیار دستگاه قضایی نداده است که بزرگترین مانع با متخلفین و احقاق حق مردم و شفافیت اقتصادی است.

وی گفت: آقای وزیر شما عضو شورای اقتصاد کشور هستید، ظلمی که این شورا به بخش کشاورزی زد هیچ کس نزد، چرا شورای اقتصاد برخلاف قانون از افزایش قیمت تضمینی گندم کشاورزان جلوگیری کرد در حالی که قیمت های خودروهای بی کیفیت داخلی که قاتل جان مردم شده اند به راحتی افزایش می دهید، امروز مردم ناچارند خودروی بی کیفیت پراید را به قیمت 35 میلیون تومان خریداری کنند، آیا  این بی عدالتی نیست؟

عضو کیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: چرا صدای کشاورزان زحمت کش که ستون فقرات اقتصاد مقاومتی کشور هستند را نمی شنوید در حالی که ندای گوش خراش لابی خودروسازان بی کیفیت را به سرعت اجابت می کنید، آقای کرباسیان در حالی که در چند ماه گذشته قیمت مسکن بیش از 40 درصدافزایش داشته، خودرو تا 300 درصد و مواد غذایی تا 100 افزایش قیمت داشته است چگونه است که نرخ تورم کشور را 8.7 درصد اعلام می کنید صداقت شما و تیم اقتصادی دولت در مقابل مردم کجاست؟

وی ادامه داد: در بحث جذب سرمایه گذاری خارجی بر خلاف وعده های داده شده اتفاقات تحقیرکننده ای برای ملت ایران افتاد، به دلیل قراردادهای غیر اصولی و یک طرفه و عدم دریافت تضامنی لازم از کشورهای خارجی در روزهای اخیر متاسفانه شاهد خروج یک طرفه آنها از کشورو به سخره گرفتن دولت و قوانین کشور توسط کشورهای خارجی بوده ایم

این نماینده مجلس خطاب به وزیر گفت: آقای وزیر چرا دردوران جنابعالی شفافیت اقتصادی و کسب وکارهای ارزی و ریالی و مبارزه فراگیر با فساد و رانت خواری صورت نگرفت،  فقط در یک فقره قاچاق از کمرگ بیش از هزار کانتینر ظروف شیشه ای قاچاق شده است چرا شما با به کارگیری افراد دو تابعیت که خانواده آنها در خارج از کشور به سر می برند اعتراض نکرده اید، مگر در جنگ قتصادی نیستیم؟ چرا افرادی که تابعیت آمریکا ، کانادا و اروپا دارند و دل در گرو تامین منافع کشورهای مذکور را دارند به عنوان فرماندهان اقتصادی کشور منسوب کرده اید؟ چرا با بی تدبیری تمام حدود 20 میلیاد دلار ارز و حدود 60 تن طلای کشور به حراج گذاشته شد؟ مسئول حراست از ذخایر کشور چه کسی است؟

پاپی زاده در ادامه موافقت خود را استیضاح کرباسیان عنوان کرد: کدام یک از 20 پروژه اقتصادی بزرگ شما که به مجلس وعده دادید عملیاتی شد؟ سرنوشت قانون بهبود کسب و کار چه شد؟ احیا و اصلاح نظام بانکی کشور چه شد؟ اصلاح صندوق بازنشستگی کشور به کجا رسید؟ وعده اقتصاد در اتاق شیشه ای به کجا رسید؟  و سرنوشت مدیریت بدهی های دولت چه شد؟

وی بیان داشت: هرکجای دنیا این تورم افسارگسیخته و زلزله اقتصادی رخ می داد مدیران اقتصادی آن قبول مسئولیت می کردند و استعفا می دادند اما ظاهرا فرهنگ پذیرش مسئولیت و عذرخواهی از مردم در مسئولان کشور وجود ندارد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: همکاران هزینه سنگین ویرانی اقتصادی ایران و خسارت مردم مظلوم ناشی از تصمیمات و راهبردهای ناصحیح و نادرست اقتصادی دولت است، مردم انتظار دارند مجلس با استفاده از ابزار نظارتی و وظیفه شرعی و قانونی خود در جهت اصلاح امور و معشیت مردم عمل و امروز بر تصمیم عادلانه خود فضا برای اصلاح تیم اقتصادی دولت فراهم کند.

کاظم زاده: انتقاد از حجم بالای نقدینگی سرگردان

شادمهر کاظم زاده در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: کشور در معرض جنگ اقتصادی تمام عیار قرار گرفته و آمریکایی ها در اتاق جنگ‌شان علیه جمهوری اسلامی نقشه طراحی می کنند و در سالروز کودتای ننگین 28 مرداد، ستاد اقدام تحریم تشکیل می شود و در روز استکبار، روز تحریم کامل مطرح می شود. اما در مقابل اتاق جنگ اقتصادی آمریکایی ها، در ایران اتاق اقتصادی مقابله با تحریم چه می کند؟

نماینده مردم دهلران، آبدانان و بدره در مجلس شورای اسلامی افزود: تاکنون پاتک اقتصادی علیه اقدامات آمریکا چه بوده است؟ متاسفانه 60 تن از ذخایر طلای کشور در قالب پیش فروش سکه فروخته شد، سوال این است که ذخایر ارزی کشور به چه صورتی به این وضعیت دچار شده است؟ کاهش دستوری نرخ سود بانکی و افزایش نقدینگی باعث شده تبعاتی به همراه داشته باشد که مردم تبعات آن را با گوشت و خون حس کنند.

وی ادامه داد: اتاق جنگ اقتصادی کابینه نیازمند افراد متخصص و باهوش است. کاهش قدرت مردم، کوچک شدن سفره مردم و افزایش فقر می تواند آسیب های اعتقادی به همراه داشته باشد. امام موسی کاظم (ع) می فرماید که به حاکمان سفارش می کنیم که مردم را فقیر نسازند، زیرا نتیجه آن به کفر می انجامد.

کاظم زاده ادامه داد: آقای کرباسیان در زمانی که متولی وزارت اقتصاد شدند، برنامه های خوبی را اعلام کردند و نمایندگان به برنامه های کرباسیان رأی اعتماد دادند، اما در یک سال گذشته وی چه اقدامی انجام داده است؟ بازار ارز آرامش ندارد، آیا آرامش اقتصادی که در برنامه های وی بیان می شد، همین وضعیت کنونی است؟ بنده زبان دولت نیستم، که دلار را به صورت دستوری تعیین قیمت کنم.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی باید عملکرد مستقلی داشته باشد، اینکه وزیر اقتصاد اعلام کرده است من کاره ای نیستم! و بانک مرکزی نرخ ارز را تعیین می کند! صحیح نیست، چرا که این وزارتخانه مسئول تنظیم سیاست های اقتصادی و مالی کشور است و باید وزیر اقتصاد به مانند نخ تسبیح در تیم اقتصادی انسجام ایجاد کند.

نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حجم بالای نقدینگی سرگردان در کشور گفت: سرمایه گذاران به دنبال فضای امن برای سرمایه گذاری هستند، حال از وزیر اقتصاد سوال می کنم برای هدایت نقدینگی ها چه اقدامی انجام داده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: نوسانات ارزی کشور در حالی اتفاق می افتد که ایران از ظرفیت ها و امکانات اقتصادی خوبی برخوردار است و این التهابات قابل توجیه نیست، عدم رعایت شایسته سالاری و عمل نکردن به سیاست های اقتصاد مقاومتی و عدم استفاده از نخبگان باعث التهابات شده است.

وی گفت: اینکه مطرح می شود هزینه تغییرات در مدیریت اقتصادی از جیب مجلس پرداخت می شود، به فرض صحت موضوع مذکور باید گفت که برای مردم باید هر هزینه ای پرداخت شود. اینکه گفته می شود کرباسیان تصمیم ساز اقتصادی نیست، به فرض صحت موضوع مذکور باید گفت که ما وزیر بی اختیار نمی خواهیم، آیا حفظ منصب تا این اندازه ارزش دارد؟

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس از استیضاح به عنوان آخرین اهرم نظارتی استفاده می کند و نباید فراموش کرد نمایندگان در دو مرحله تقاضای تغییرات در تیم اقتصادی دولت را با امضای بیش از 180 امضای نمایندگان به رئیس جمهور تقدیم کردند و تذکرات زیادی را در این رابطه در مجلس بیان کردند، اما آیا اتفاقی افتاد؟

کاظم زاده خطاب به وزیر اقتصاد ادامه داد: پرواضح است که حال اقتصاد کشور خوب نیست و در تب می سوزد، به طور مثال یکی از همکاران نماینده به بنده گفت که دیروز یک شخص به دفترش مراجعه کرده و تقاضای 5 هزار تومان بابت هزینه شام شب داشته است! چرا جوانان کشور در شرایط اقتصادی موجود برای دریافت یک وام کم بهره باید مجبور باشند، دو سال دوندگی داشته باشند؟ چرا در شرایط مذکور وزیر اقتصاد اعلام می کند مشکل اقتصادی در کشور وجود ندارد؟

نوروزی: ارزش ۱۰۰ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسیده است/سرمایه مردم ۴.۵ برابر افت کرده است

حسن نوروزی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان ضمن تبریک هفته دولت و اعیاد ماه ذیحجه، گفت: در ماده 3 برنامه ششم توسعه مواردی که وزارت اقتصاد باید به منظور دستیابی به رشد اقتصادی متوسط سالانه 8 درصد و ضریب جینی 34 صدم درصد در سال پایانی برنامه اهداف کمی، کلان و بخش های اقتصادی به آن عمل کند، آمده است.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی افزود: تولید ناخالص داخلی 8 درصد، تولید سرانه 6.7 درصد، بهره وری کل عوامل تولید 2.8 درصد، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص 31.4 درصد در متوسط سالانه، هزینه های مصرفی 5 درصد، صادرات غیرنفتی، کالا و خدمات بدون میعانات گازی 31.7 درصد، واردات کل 16.9 درصد، نقدینگی 7 دهم درصد، نرخ تورم در متوسط برنامه 8.8 درصد و نرخ بیکاری در متوسط برنامه 10.2 درصد لحاظ شده است.

وی خطاب به کرباسیان ادامه داد: آیا این برنامه که دو سال از تصویب آن می گذرد اجرایی شده است، اگر انجام شده دقیقا اعلام شود که متوسط رشد سالانه چه بوده و وزارت اقتصاد در این باره چه کرده است.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی با طرح سوالی از کرباسیان با بیان اینکه مقدار نقدینگی در برابر تولید ناخالص داخلی، کالا و خدمات چه میزان است، یادآور شد: از ابتدای دولت یازدهم نقدینگی 350 هزار میلیارد تومان بود که در سال 1395، هزار و 500 هزار میلیارد تومان یعنی 3.5 برابر شد و در پایان سال 96، هزار و 600 میلیارد تومان یعنی نقدینگی 4 برابر از تولید ناخالص بیشتر است.

وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته تولید و خدمات آن ها 2.5 برابر نقدینگی است، افزود: در کشورهای در حال توسعه این آمار یک و نیم برابر است که اگر کشوری نقدینگی و تولید و خدمات به مرز یک برسد یعنی یک برابر شود یعنی این کشور ورشکسته شده است.

نوروزی با تاکید بر اینکه در حال حاضر آمار نقدینگی 4.5 برابر تولید و خدمات است، ادامه داد: به این ترتیب یعنی جیب مردم خالی شده است و سرمایه مردم 4.5 برابر افت کرده است یعنی 100 هزار تومان 25 هزار تومان شده است.

وی اظهار داشت: زمانی که چنین اتفاقی رخ می دهد سرمایه سرگردان شده و به سمت بازار دلار، طلا و مسکن روا نمی شود و تورم را رقم می زند.

این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به کرباسیان افزود: وزیر امور اقتصادی و دارایی توضیح دهد که نسبت به مهار تورم، ایجاد تولید و خدمات در برابر تورم چه اقدامی انجام داده است.

وی با بیان اینکه در ماده 21 برنامه ششم توسعه دولت موظف شده در جهت توسعه فعالیت های صنعت بیمه و بهبود محیط کسب وکار و گسترش بخش غیردولتی اقدامات لازم را انجام دهد، ادامه داد: در این قانون آمده که براساس قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی سهام دولت در شرکت های بیمه در دو سال نخست اجرای برنامه از طریق عرضه سهام در بازار سرمایه و سازمان خصوصی سازی به بخش غیردولتی واگذار شود.

نوروزی با تاکید بر اینکه براساس گزارش کمیسیون ویژه تولید ملی 20 درصد قانون فوق الذکر اجرا شده است، تصریح کرد: این در حالی است که دفتر پایش و بهبود محیط کسب و کار در معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی است.

وی خطاب به کرباسیان افزود: وزیر اقتصاد نسبت به بهبود محیط کسب و کار، واگذار کردن بنگاه های دولتی چه اقدامی انجام داده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مهم ترین مشکل مبارزه با قاچاق عدم تمکین گمرک به قانون تبادل اطلاعات صحیح به سایر دستگاه ها است، ادامه داد: وزیر اقتصاد پیش از این مسئول گمرک کشور بود که اگر 10 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شود 30 میلیارد دلار به تولید ضربه می زند که مشکل قاچاق و گمرک این است که براساس ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق تمامی دستگاه ها باید از طریق سامانه جامع تبادل اطلاعات انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه از 5 سال گذشته مجوزها از 23 دستگاه به جز گمرک استعلام می شد، یادآور شد: برای هر گمرک سامانه جداگانه ای وجود دارد که سه ماه قبل که نیروی انتظامی یک محموله قاچاق هزار خودرو را کشف و رسانه ای کرد عنوان کردند که اشتباه صورت گرفته و اطلاعات با تاخیر آمده است.

نوروزی با بیان اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی نپذیرفت که سامانه خود را با سامانه سایر دستگاه ها یکی کند، افزود: در گزارش های قاچاق خودرو تناقضات عجیبی وجود دارد و این رویه غلط ادامه دارد که براساس اطلاعات واصله 70 درصد قاچاق کشور از مبادی رسمی وارد می شود که وزیر اقتصاد مسئول آن است.

وی تاکید کرد: عدم همکاری گمرک در تبادل اطلاعات، موازی کاری گمرک در راه اندازی سامانه شناسه کالا، عدم ارائه اطلاعات کالاهای گمرکی به سازمان راهداری، تاخیر بسیار بالای عملیاتی و بر خط کردن سامانه جامع گمرک از دیگر ایرادات گمرک است.  

سخنگوی هیات رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در سه ماه نخست سال جاری 6 هزار میلیارد تومان به مسافران خارجی ارز پرداخت شده است اما مشخص نیست که چه میزان به تولیدکنندگان ارز پرداخت شده است.

بدری: سیاست های اقتصادی اعتماد عمومی جامعه را خدشه دار کرد

در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد و امور دارایی، اظهار داشت: یکی از مهم ترین وظایف آقای کرباسیان به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارایی تنظیم سیاست های اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در اجرای آن ها است، با توجه به سیاست های ضد و نقیض و عملکرد نامطلوب دولت در قبال بحران های اقتصادی و ارزی پیش آمده در ماه های اخیر شما چه نمره ای به خود در این زمینه می دهید.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیا جز این است که سیاست های مختلف اعمالی از سوی دولت که شما تنظیم کننده سیاست های اقتصادی آن هستید، نه تنها کمکی به حل مشکلات اقتصادی و مالی در ماه های اخیر نکرد بلکه با تشدید مسئله و افزایش دامنه بحران اعتماد عمومی جامعه را خدشه دار کرد، گفت: تغییر و تحولات نامتعارف اقتصادی و نوسانات شدید و افسارگسیخته قیمتی به ویژه در بخش ارز، طلا و سکه ثبات اقتصاد کشور را به صورت جدی تهدید می کند و عملکرد نامطلوب شما در این وزارتخانه بر دامنه تهدیدات افزوده است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واضح است بخش عمده مشکلات فعلی ناشی از مشکلات مدیریت بوده و تیم اقتصادی دولت که شما نیز جزو افرادی هستید که بر صدر آن تکیه زدند به دلیل ناهماهنگی و عدم عمل به وظایف قانونی مقصر است، ادامه داد: ایجاد شفافیت همه جانبه اقتصادی در اتاق شیشه ای از برنامه های اعلامی شما برای تصدی وزارت اقتصاد بود که همکاران من در مجلس به برنامه های شما رأی اعتماد دادند.

وی افزود: روند ثبت سفارش گسترده محصولات وارداتی اغلب غیرضروری و با ارز دولتی و چندین برابر سال های گذشته که کشور شرایط عادی خود را داشت چندین میلیارد دلار دولتی اختصاص داده شد به واردات که همچنان گزارش شفافی در خصوص آن ارائه نشده در کدامین گوشه اتاق شیشه ای شما پنهان شده که مردم و نمایندگان از مشاهده آن عاجز هستند.  

بدری با تاکید بر اینکه در شرایطی که افق پیش رو وضعیت سخت تری را از لحاظ تامین ارز نشان می دهد، تیم اقتصادی دولت با مدیریت نسنجیده ارز موجود را به جای استفاده حساب شده و دقیق در بخش تولید و تامین کالاهای اساسی مردم به واردات گوشی آیفون و خودروهای لوکس اختصاص داده است، عنوان کرد: دولت به جای عذرخواهی، جبران مافات و برگرداندن پول بیت المال از چنگال رانت خواران و سودجویان به صورت کاملا منفعلانه خواستار فروش این محصولات لوکس با ارز 4200 تومانی است که همانند سایر توصیه های دولتی هیچ نتیجه ای نداشته است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه آقای کرباسیان شما کجای این معادلات تاسف برانگیز قرار دارید، اگر توان مدیریت فضا را نداشتید بهتر بود با مشاهده این همه سوء مدیریت و تعرض به حقوق مردم شخصا استعفا می دادید، تصریح کرد: اکنون که توان مدیریت فضای اقتصادی کشور را ندارید و در مقابل سوء مدیریت های رخ داده عافیت طلبی را پیشه کرده اید مجلس به نمایندگی از ملت ایران شما را استیضاح می کند تا بلکه افقی امیدوارکننده تر برای اقتصاد کشور ترسیم شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مهم ترین برنامه هایی که شما برای رأی اعتماد ارائه کردید نقش آفرینی و تقویت ثبات ارزش پول ملی کشور بود، شما به عنوان یکی از مسئولین حوزه اقتصاد چه برآوردی از ارزش پول ملی در ماه های اخیر دارید، ادامه داد: اگر قضاوت کنید و به جای فرافکنی با واقعیات ملموس جامعه مواجه شوید اقرار می کنید پول ملی کشور در ماه های اخیر به میزان قابل توجهی ارزش خود را از دست داده و ظاهرا برنامه های شما در حفظ و تقویت ثبات ارزش پول کشور نه تنها به ثمر ننشسته بلکه تاثیر سوء خود را بر این حوزه گذاشته است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر اکنون از قطار اقتصاد کشور پیاده نشوید بعید نیست پول ملی به سیر نزولی ارزش خود ادامه دهد، عنوان کرد: افت ارزش پول ملی بیشترین فشار را به دهک های پایینی جامعه وارد می کند، افسوس که در شرایط فعلی طبقه متوسط جامعه نیز با کاهش قدرت خرید و فشارهای بی سابقه روبه رو است.

وی با اشاره به اینکه سوء مدیریت در مجموعه تحت نظر شما بخش تولید را در وضعیت وخیمی قرار داده است، اضافه کرد: عدم تامین ارز برای مواد اولیه واحدهای تولیدی و ترخیص تجهیزات از گمرک، کارگاه های تولیدی کشور را در آستانه ورشکستگی قرار داده است، ایجاد سامانه نیما از همان ابتدا ناکارآمدی خود را نشان داد چرا که تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرد که در افزایش افسارگسیخته قیمت کالاها از یک سو و کمبود برخی از کالاها از سوی دیگر مشهود است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه طبیعی است در وضعیت موجود علاوه بر مشکلات ناشی از نرخ تورم و گران شدن کالاهای مصرفی روند صادرات کشور نیز با اختلالات جدی مواجه شده است، اظهار داشت: با توجه به موارد ذکر شده و وضعیت نامناسب معیشتی مردم، گرانی های اخیر، سوءمدیریت در اختصاص ارز دولتی، مشکلات روبه گسترش بخش تولیدی و کاهش شدید ارزش پول ملی از نمایندگان درخواست می کنم که به استیضاح آقای کرباسیان رأی مثبت دهند تا شاید از ادامه روند نابسامان موجود جلوگیری و تغییرات اساسی در مدیریت اقتصاد کشور حاصل شود.

جاسمی: تبدیل پول رایج کشور به بی‌ارزش‌ترین پول دنیا/ نرخ واقعی تورم بیش از ۲۰۰ درصد است

سید قاسم جاسمی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: زمانی که ترامپ از برجام خارج شد و تصمیماتی جدید در ایالات متحده آمریکا اتخاذ کرد، جنگ اقتصادی علیه ایران از مهمترین تصمیمات وی بود لذا ما بر اساس مقتضیات و برنامه‌ها باید خود را برای جنگ تمام عیار علیه دشمن آماده کنیم.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: خون مردم را در شیشه کردید لذا هم‌اکنون زمان مقابله با آمریکا است. در جنگ اقتصادی که در رأس آن وزیر اقتصاد قرار گرفته باید طوری خود را آماده کنیم که خسارات کمتر شود. در مدت اخیر با شرایط و جمعیت 80 میلیونی خسارات جبران ناپذیری به مردم عزیز ایرانی اسلامی وارد شده است.

وی افزود: آقای کرباسیان با اقداماتی که شما انجام دادید و کارهای در دستور وزارت اقتصاد، ثروتمندان غنی‌تر و افراد مستضعف ضعیف‌تر شدند، وضعیت معیشت مردم هم سخت و دشوار و نگران کننده است. با حضور در حوزه‌های انتخابیه متوجه شدیم که افراد متوسط به بالا هم نگران وضعیت کنونی بوده و در رنج هستند.

جاسمی با بیان اینکه سفره‌های مردم روز به روز خالی‌تر می‌شود، گفت: شما بر اساس شعار تدبیر و امید، امید مردم را ناامید کردید و زمینه ناامیدی را هم در کشور بسط دادید. این گناه نابخشودنی است زیرا از خطر قرمزها عبور کردید.

وی یادآور شد: شمادر یک سالی که در مُسند وزارت اقتصاد و دارایی قرار گرفتید، منبابع و دارایی که در طول 40 سال انقلاب و در دولت یازدهم به دست آمده بود را به تاراج دادید و پول ایران را بعد از ونزوئلا بی‌ارزش‌ترین پول بین کشورها تبدیل کردید.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با ااشره به آمار نرخ تورم 20 درصدی اعلام شده، گفت: بر اساس آمارهای واقعی نرخ تورم بیش از 200 درصد است، اقتصاد در مناطق زلزله‌زده وضعیت اسفبار مردم را نگران کننده‌تر کرده است، امروز نیز زلزله 6.1 دهم ریشتر در کرمانشاه زلزله آمده اما منابعی که شما در اختیار مردم گذاشتید حتی هزینه میل گرد و سیمان آنها برای ساخت خانه‌هایشان را نمی‌دهد.

جاسمی معتقد است: دولت هر روز فربه‌تر و بزرگ‌تر شده اما جیب مردم خالی‌تر از روز گذشته است. حال آنکه حضرت امام خمینی(ره) فرمودند: یک تار موی وخ نشینان به کاخ نشینان ارجح است.

وی افزود: از زمانی که شما در مُسند وزارت اقتصاد و دارایی قرار گرفتید، میزان فساد در گمرکات به ویژه در گمرکات غرب کشور افزایش یافته است، متاسفانه افرادی در گمرک غرب کشور قرار گرفتند که در زمان جنگ تحمیلی یک تیر هم شلیک نکردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: یکی از مشکلات دیگر در واگذاری بخش‌های دولتی به خصوصی است که هماکنون با شرایط پیش آمده، بزرگترین ظلم‌ها در حال رخ دادن است.

زنگنه و حجتی وارد صحن علنی شدند

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی دقایقی قبل وارد صحن علنی مجلس شدند.

کرباسیان در دفاع از عملکرد خود در حال ایراد نطق است

هم اکنون مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصاد و دارایی در دفاع از عملکرد خود در حال ایراد نطق است.

کرباسیان :بدعهدی نظام سلطه سبب مشکلات اقتصادی فعلی شد/ رشد تولید ناخالص داخلی در سال گذشته ۳.۷ درصد بود

مسعود کرباسیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوالات نمایندگان و در دفاع از عملکرد خود در جلسه استیضاح، گفت: خوشحالم که امروز عملکرد یک ساله خود و بخش اقتصاد کشور را توضیح خواهم داد؛ بنده هیچ زمانی نگفتم فقط در دایره مسئولیت‌های خود پاسخ خواهم داد. من به عنوان یک عضو دولت حتی در خصوص مسائلی که در حیطه وظایفم نباشد توضیحاتی را به نمایندگان ارائه می‌دهم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با ابراز تأسف از وقوع زلزله شب گذشته روستای تازه آباد در کرمانشاه افزود: امیدوارم کمترین خسارت جانی و مالی در این زلزله به وجود آمده باشد، همین جا به بیمه مرکزی دستور می‌دهم تمام تلاش خود را همانند زلزله گذشته این استان برای رفع مشکلات مردم انجام دهد.

وی با بیان اینکه در بهترین زمان ممکن در هفته دولت گزارش‌های خود را به نمایندگان ارائه می‌دهم، تصریح کرد: برخی از مسائلی که نمایندگان در سوالات خود مطرح کردند جزو موارد استیضاح نبود اما به احترام مجلس به همه این سوالات و موارد پاسخ خواهم داد و ناچارم برای توضیحات بیشتر آمار و ارقام لازم را مطرح کنم.

کرباسیان تأکید کرد: تنوع سوال‌های نمایندگان بسیار است و سعی می‌کنم هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارم، در این بین حدود 7 سوال مربوط به اداره امور اقتصاد کشور و سیاست‌های اقتصادی، تقویت توان تولید ملی بود که به طور حتم برخی از این سوال‌ها مربوط به مأموریت و وظایف دستگاه‌های بسیاری است اما خود را موظف به پاسخگویی به آنها می‌دانم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه در صورت عدم وقوع حوادث غیرمترقبه امروز می‌توانستیم روند رو به بهبود حوزه اقتصاد را ملاحظه کنیم، گفت: من به عنوان وزیر دولت به تک تک نمایندگان حق می‌دهم نگران وضعیت اقتصادی کشور باشند. می‌دانم سفره‌های مردم با برخی آمارهای اقتصادی تناسبی ندارد بنابراین با نهایت صداقت مطالبات مردم را محترم می‌شمارم.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری وضعیت اقتصادی تحت تأثیر اثرات روانی تحریم و سوء استفاده‌های داخلی دچار نوسان شد، افزود: باید میان برخی مشکلات به وجود آمده تفکیک قائل شد. متأسفانه در شرایط فعلی به جای اینکه توان خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذاریم باید با حمله‌های اقتصادی دست و پنجه نرم کنیم.

کرباسیان با بیان اینکه برخی از مشکلات به وجود آمده در حوزه اقتصاد برون‌زا بوده و تحت کنترل دولت نیست، تصریح کرد: همچنین برخی دیگر از مشکلات به وجود آمده ناشی از آسیب‌های ساختاری نیست بلکه بدعهدی‌ نظام سلطه سبب ایجاد چنین شرایطی شده است البته که نمی‌توان انتظار داشت مسائل به وجود آمده در طول یک سال گذشته به راحتی حل و فصل شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با تأکید بر اینکه مشکلات به وجود آمده در کشور ما برای کشورهای دیگر همسایه به وجود آمد، گفت: اثرات تحریم در این کشورها به مراتب مخرب‌تر از کشور ما بود، بدیهی است که اگر منسجم‌تر عمل می‌کردیم تلاطم کمتری را امروز شاهد بودیم، رشد تولید ناخالص داخلی در سال 96 برابر 3.7 درصد بود که این میزان در حال حاضر پیشرفت داشته است.

وی با اشاره به اینکه آمارها در این حوزه طبق گزارش‌های موسسات بین‌المللی است، افزود: نرخ رشد تشکیل سرمایه ناخالص پس از مدت‌ها مثبت شد که این روند نیز حاکی از پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه اقتصاد است.

وزیر امور خارجه و وزیر اطلاعات وارد صحن علنی مجلس شدند

دقایقی قبل محمدجواد ظریف و محمود علوی وارد صحن علنی مجلس شدند.

مخالفان استیضاح در حال ایراد نطق

طبق اعلام هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بعد از پایان توضیحات کرباسیان، حسن سلیمانی و مسعود پزشکیان به عنوان مخالفان استیضاح کرباسیان به دفاع از وزیر امور اقتصادی و دارایی پرداختند.

ایراد نطق موافقان استیضاح در نوبت دوم

طبق اعلام هیات رئیسه دو نفر از استیضاح کنندگان هر یک به مدت 15 دقیقه می توانند به نقد عملکرد کرباسیان بپردازند. بر همین اساس مهرداد بائوج لاهوتی در موافقت با استیضاح به ایراد نقطه نظرات خود پرداخت.

مجلس وارد رای گیری برای استیضاح کرباسیان شد

طبق اعلام رئیس مجلس و با پایان دفاعیات وزیر اقتصاد مجلس هم اکنون وارد رای گیری برای استیضاح کرباسیان شده است.

اسیتضاح وزیر اقتصاد و امور دارایی رأی آورد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) پس از بررسی طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی ودارایی، با 137 رای موافق، 121 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 260 رای ماخوذه، با استیضاح مسعود کرباسیان موافقت کردند بر این اساس مجلس با ادامه مسئولیت وی در وزارت امور اقتصادی و دارایی مخالفت کرد.

گفتنی استتقضای استیضاح وزیر اقتصاد و امور دارایی یکشنبه (28 مرداد) با 33 امضا اعلام وصول شد.

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی دولت موظف است وزیر پیشنهادی را برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر در مدت سه ماه  به مجلس معرفی کند.

مسعود کرباسیان از ابتدای دولت دوازدهم، سکان دار وزارت امور اقتصادی و دارایی بود.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.